Gå til sideindhold
Projekter / UngX / Forældreinfo

Forældreinfo

Ungvejle, den lokale ungdomsskole, tilbyder fra august '24 et anderledes undervisningstilbud i 8. og 9. klasse, som hedder UngX.

 

Ung X er en anderledes organisering af hverdagen for de elever, der af forskellige årsager har brug for et mere varieret læringsmiljø med færre fag og mere fokus på praktik, praksisfaglige opgaver og samarbejde med erhvervsuddannelser og virksomheder.

 

Børne- og undervisningministeriet har tidligere gennemført forsøg i 8. og 9. klasse med denne omorganisering af skolehverdagen og har opnået positive resultater.
Det har øget elevernes trivsel og motivation.

 

Hvad indebærer det at sige ja til denne mulighed?

At sige ja til UngX betyder, at:

  • Jeres barn vil opleve en anderledes skole- og undervisningsform, hvor de undervises i 3 fag, dansk, matematik og engelsk.
  • Ugeplanen indeholder også  praktiske forløb, erhvervspraktik, bevægelse og "ture ud af huset".
  • Jeres barn vil skifte skole til UngVejle og gå i en mindre klasse med andre elever fra både 8. og 9. klasse.
  • Kommer i erhvervspraktik 2 gange om ugen.
  • Jeres barn vil gå til afgangsprøve i dansk, matematik og engelsk (dvs. ikke en fuld afgangseksamen). Optagelsen til en ungdomsuddannelse skal derfor afklares med Ungdommens Uddannelsesvejledning.

De elever, der bor længere end 7 km væk fra UngVejle vil få buskort.

 

Den anderledes hverdag er bygget op omkring et dynamisk ugeskema, som kobler den faglige undervisning mandag og tirsdag sammen med de aktiviteter, vi laver fra onsdag til fredag. I flere af forløbene samarbejder vi med erhvervsuddannelserne, FGU og en virksomhed, så teori og praksis følges ad.

 

Vi prioriterer et godt og inkluderende forældresamarbejde, hvor nøgleordene er:

• Åbenhed

• Tydelig og ærlig kommunikation

• Løbende feedback

De 3 nøglebegreber er afgørende for at sikre, at UngVejle og forældrene er gensidigt loyale og arbejder sammen om at skabe den bedst mulige hverdag for eleverne.

Mandag og tirsdag er undervisningen primært på UngVejle


Senest opdateret 19.06.2024 15:04 af LS
Apricore logo